De bewaker van je geheimen: Zo verander je de geheime code van de dagboek met code en geluid!

Heb je een nieuw Depesche dagboek met code en geluid en wil je de persoonlijke, geheime code instellen of veranderen? We vertellen je hier hoe je dat doet!

Onze categorieën

Belevenissen op papier

Het bijhouden van een dagboek is helemaal een trend. Niet alleen volwassenen schrijven hun gedachten op, maar ook kinderen leggen bijzondere gebeurtenissen en gevoelens graag op papier vast. Waarom ook niet? Want met het schrijven in een dagboek oefen je niet alleen het handschrift van jonge kinderen, maar het helpt ook om nieuwe situaties te reflecteren en er op een andere manier naar te kijken.

De prachtig geïllustreerde geheime dagboeken met code en geluid van TOPModel, Miss Melody, Dino World enz. bieden je kind op 80 vrolijk geïllustreerde en fijn gelinieerde pagina’s voldoende ruimte om zijn geheime gedachten, wensen en belevenissen op te schrijven. Veilig achter een geheime code verborgen, opent het dagboek zich alleen bij het invoeren van de juiste code. Dan, en alleen dan, hoor je een top hit zoals wie „Tick Tock“, „Rewrite the Stars“ of het griezelige gebrul van een dinosaurus. Hoe jullie deze heel individuele geheime code invoeren of veranderen, dat vertellen we jullie met deze eenvoudige handleiding.

Zo verander je de geheime code in 3 stappen!

Of het nu gaat om TOPModel, Dino World of Ylvi – alle Depesche dagboeken met code en geluid hebben dezelfde vooraf ingestelde geheime code. Op deze manier kunnen jullie een eigen geheime code instellen:

  1. Het vooraf ingestelde wachtwoord is „0000“. Voer dit in en het slot opent zich terwijl de muziek begint te spelen.
  2. Druk meteen, nadat het slot open gaat, op de knop „*“ en houd deze 3 seconden ingedrukt.
  3. Nu heb je 10 seconden de tijd om een nieuw 4-cijferig wachtwoord in te voeren. Als je meer dan 4 cijfers invoert, worden de eerste vier cijfers opgeslagen. Druk dan op de knop „#“, om het nieuwe wachtwoord te bevestigen en op te slaan.

Wachtwoord vergeten?

Voor het geval je jouw eigen wachtwoord vergeten bent, druk je op de „1“, „3“ en „0“ gelijktijdig in en houd je deze combinatie 4 seconden ingedrukt. Je kunt daarna een nieuw wachtwoord invoeren zoals in stappen 2 en 3 uitgelegd wordt. Onthoud dit trucje goed of sla het op in je telefoon. Het zal je zeker vaak helpen!

Batterijen vervangen

Als de batterijen leeg zijn, kun je deze omwisselen: draai de schroef van het batterijenvak tegen de klok in open en haal de deksel eraf. Plaats dan de nieuwe AG13/LR44 batterijen erin zoals op de tekening aan de binnenkant te zien is. Plaats de deksel er weer op en draai de schroef weer vast. Goed om te weten: je wachtwoord blijft opgeslagen als je de batterijen vervangen hebt!

Een dagboek bijhouden – een routine

Met deze simpele stappen wordt het dagboek de bewaker van geheimen. Maak van het schrijven in het dagboek een routine en ga samen met je kind 5 minuten per dag in jullie dagboek schrijven. Noteer wat jullie bezig houdt en wat jullie beleefd hebben. Je zult het zien, je kind deelt zijn belevenissen graag met de TOPModels, Miss Melody of Tyrannosaurus Rex, leert het om zijn gedachten en gevoelens te verwoorden en krijgt zo meer helderheid in zijn hoofd. En vooral is het een prachtig moment van ouder en kind samen waar jullie graag aan terug denken. En hoe beter dan in de vorm van een dagboek. We wensen jou en je kind er dan ook veel plezier mee!

Nog niet helemaal overtuigd waarom het schrijven van dagboeken zo goed is voor kinderen? Lees dan ons artikel "Dagboek & journaling - 5 redenen waarom zelfs kleintjes de kleurrijke gedachten van de dag zouden moeten vastleggen!".

Ontdek

meer nieuws

Blond meisje leest dagboek van Miss Melody

Een dagboek & journaling – 5 redenen waarom ook kinderen hun gedachten en dagelijkse belevenissen moeten vastleggen!

Momenten van geluk, zorgen, verdriet, lachbuien en spannende ervaringen – al deze kleurrijke dingen geven vorm aan ons dagelijks leven en dat van onze kinderen. Eén ding is bijzonder nuttig als het gaat om het ordenen van gevoelens en gedachten: het schrijven in een dagboek!

Verder lezen
Wunschzettel-Vorlage als Download zu Weihnachten

Ho, ho, wow – jouw kerstverlanglijstje als sjabloon om te downloaden!

Creëer je eigen persoonlijke verlanglijstje met ons schattige sjabloon voor kleine en grote kerstwensen, spannende cadeau-ideeën en favoriete personages!

Verder lezen
Watercolour Books by Depesche von Miss Melody, Dino World und TOPModel

Watercolour Book: Een handleiding voor magische afbeeldingen in aquarellook!

Aquarelleren als een expert – met het Watercolour Book is dat mogelijk. We laten je in onze handleiding zien hoe je nog meer kleur in je tekening aanbrengt!

Verder lezen

Nieuwsbrief